
بومی سازی تولید تجهیزات کاشت حلزونی گوش
امروزه یکی از روش های درمانی جهت بهبود میزان شنوایی بخصوص در کودکان فرایند کاشت حلزون می باشد. دوران طلایی این فرایند تا سه سالگی می باشد. عمل کاشت حلزون یا Cochlear implant با انتقال سیگنالها به سیستم عصبی موجب بهبود شنوایی میشود. ایمپلنتهای کاشت حلزون دو قسمت اصلی پردازشگر صدا و گیرنده سیگنالهای صوتی تشکیل شده است. بخش خارجی در کاشت حلزون یا همان پردازشگر صدا پشت گوش قرار میگیرد و مسیولیت انتقال سیگنالهای صوتی به گیرنده را دارد. اگر به عکس کاشت حلزون گوش نگاه کنید متوجه میشوید که این قسمت قابل مشاهده است و پشت گوش قرار میگیرد. گیرندهها هم مسیولیت ارسال سیگنال صوتی به الکترودهای داخل حلزون گوش را به عهده دارند. رسیدن الکترودها به عصبهای شنوایی موجب تحریک آنها میشوند و شنوایی توسط مغز درک میشود. این تجهیزات در حال حاضر از طریق واردات تامین می شود. علاوه بر تولید پکیج کامل متعلقات، می توان به بومی سازی تجهیزات جانبی نظیر الکترود رابط بین قسمت بیرونی و داخلی گوش فعالیت نمود که در صورت بروز اشکال در آن کل سیستم دچار نقص می گردد.

بومی سازی تولید سمعک
امروزه با توجه افزایش سن جمعیت کشور و ایجاد اختلالات شنوایی، استفاده از سمعک بیشتر شده است. سمعک دستگاه الکترونیک کوچکی است که با تقویت امواج صدا باعث میشود فرد کم شنوا، آن را حس کند. امروزه سمعکها را جزو وسایل پزشکی طبقهبندی میکنند. سمعکها انواع بسیار مختلفی داشته و هر کدام از آنها ویژگیهای منحصر به فردی دارند. انواع مختلفی از سمعکها بسته به شرایط هر شخصی و میزان کم شنوایی وی انتخاب میشوند. با اینکه انواع مختلفی از سمعک وجود دارد ولی اجزای تشکیل دهنده آنها تقریبا مشابه است که به این شرح می باشد: 1٫میکروفون 2٫میکروچیپ یا همان پردازشگر 3٫تقویت کننده 4٫باتری 5٫رسیور میکروفون در قسمت بیرونی سمعک قرار گرفته و وظیفه آن، دریافت صدا از محیط اطراف و تبدیل آن به سیگنالهای دیجیتال می باشد. تقویت کننده، سیگنالهای دیجیتالی را تقویت می کند. پردازشگر بصورت یک مینی کامپیوتر، عمل پردازش سیگنالهای دیجیتالی را انجام میدهد و قابلیت برنامه پذیر بودن سمعکها و سازگاری آنها با نیاز های شنیداری فرد به کمک این میکروچیپ ها انجام می گیرد. رسیور سیگنالهای دیجیتالی پزداش شده را دوباره به امواج شنیداری تبدیل می کند. در حال حاضر از نمونه های خارجی استفاده می شود که در صورت بومی سازی و کیفیت مناسب آن تقاضای بالایی برای آن وجود دارد. علاوه بر ساخت کامل سمعک می توان در زمینه تجهیزات جانبی آن مانند باطری و سایر متعلقات آن نیز فعالیت نمود.

ساخت دستگاه شنوایی سنجی با دقت بالا(تمپانومتر)
مغز انسان به گونه ای طراحی شده است که در 6 سال اولیه ی عمر، زبان تکلم را به صورت کامل فرا گیرد که سه سال و نیم اولیه از این زمان مشخص شده سال های بحرانی این فراگیری است، در نتیجه در کودکان و نوزادان تشخیص به موقع سلامت شنوایی و یا اختلالات شنوایی میتواند امری حیاتی باشد، از این جهت به والدین این کودکان توصیه میشود که آزمایشهای شنوایی از ابتدای تولد که مهم ترین آن غربالگری است را جدی گرفته و نسبت به انجام آن سهل انگاری ننمایند و انجام آن را به تعویق نیندازند. تمپانومتری آزمونی است که در آن اختلالی که میتواند منجر به از دست دادن شنوایی علل الخصوص در کودکان شود شناسایی شده و اقدامات لازم در این خصوص صورت خواهد گرفت، این آزمایش حرکت غشای تمپان را در پاسخ به تغییرات فشار اندازه گیری میکند. موارد زیر از جمله مواردی است که با بهره گیری از تست تمپانومتری میتوان به تشخیص هایی در خصوص سلامتی گوش رسید. تشخیص وجود مایع در گوش میانی (هم در کودکان و هم در بزرگسالان). تشخیص اوتیت ( التهاب و عفونت گوش میانی ). تشخیص ایجاد سوراخ و یا پارگی در پرده گوش (غشای تمپان). تشخیص مشکل در شیپور استاش (لوله ای که به قسمت فوقانی گلو و بینی متصل است). در حال حاضر عمدتا دستگاه های مورد استفاده وارداتی می باشد که با توجه به شرایط تحریمی کشور دسترسی به آنها دشوار شده است.

تولید تشکچه ویلچر با کارایی و و دوام بالا
یکی از اجزای اصلی ویلچر، تشکچه های آن می باشند. این قطعات باید به گونه ای باشند که علاوه بر دوام و ماندگاری بالا، به دلیل استفاده طولانی مدت از آن باید از مواردی همچون زخم بستر و یا سایر آسیب ها به بدن افراد جلوگیری نماید. در حال حاضر عمدتا از نمونه های خارجی جهت این کار استفاده می شود. این قطعات در حنس های مختلف فوم و ژله ای تولید می شود. البته تعداد محدودی شرکت داخلی به تولید این محصول روی آورده اند که بعضا دوام و ماندگاری بالایی نداشته و لاتکس آن دچار نقص می گردد.

بررسی , سنتز و تولید محلولی برای رفع آلودگی های محیطی و صنعتی مقره های خطوط انتقال برق
بهره برداری از شبکه های قدرت مقره ها معمولا در هوای آزاد نصب میشوند و بنابراین همواره در معرض هوای آلوده و تغییرات جوی مختلف از جمله تغییرات درجه حرارت، رطوبت، تابش آفتاب، ابر، باران، وزش باد، گرد و غبار،بارانهای اسیدی، مواد شیمیایی معلق و غیره میباشند. در بسیاری از مناطق آلودگی مقره ها به گونه ای میباشد که آلودگی به صورت جرم بر روی مقره رسوب کرده و با شستشوی متعارف با آب مقطر پاک نمیشود و نیاز به محلول افزودنی به آب مقطرمی باشد که با در نظر گرفتن کلیه ملاحظات و شرایط از جمله از حیث خط گرم و سرد، ملاحظات عایقی، خوردگی تجهیزات، سهولت اجرا، هزینه و قیمت اجرایی، مالحظات ایمنی و سالمت افراد، قادر به پاک آلودگی مقره ها باشد.